-
00:00 / 00:00

1/1

Basta restaurant

The pearl, Doha 2017

 

A spatially-flipped concept "interning outside". 

The design starts with a streetscape taking us through a traditional Bahraini alley with its elements and urban features: The baker (khabbaz), Juice shop, and doors to houses with traces of life spilling onto the alley (satelite dish, Aerial, water tank, clothes line on the roof,...)

The design extends to go beyond "the alley" and allows for a realistic journey into the privacy of one of the courtyard houses in the alley, with its semi-private garden, rooms and terrace, to offer variety of seating options within the intimate house details.

The design is a small sectional cut-out of the urban fabric, placed into the unit, taking us through a space and time journey into our memories.

The design engages an extra sense, with a soundtrack of alley noise during the day, and another one with night atmosphere...

74